Fellépett a Fradi secusa a Kubatovot szidó ultrák ellen

-

Furcsa közjáték zavarta meg a Békéscsaba-Ferencváros bajnokit (0-1), amelynek 60. perce körül a békéscsabai ultrák távoztak a szektorukból.


„A hazai táborban a második félidőben kialakult egy konfliktus, a szurkolók egymást kezdték lökdösni, ami miatt, megelőzve a helyzet elmérgesedését, a szektor kiürítése mellett döntöttem” – mondta az NSO-nak Haba László, a Békéscsaba Előre biztonsági szolgálatának vezetője.

Elárulta, hogy a konfliktus abból alakult ki, hogy a Ferencváros biztonsági szolgálatától átment egy személy, aki azt kérte a hazai szurkolóktól, hogy ne szidalmazzák az FTC elnökét, Kubatov Gábort. A tábor egy része ezt a ferencvárosi biztonsági munkatársat inzultálta, és ebből adódott aztán egy nagyobb vita a békéscsabai szurkolók között is.

„Való igaz, hogy a Ferencváros elnökét többször is szidalmazták a mérkőzés során a békéscsabaiak, akik között több, Békéscsabán élő Ferencváros-drukker is volt.


Úgy gondolom azonban, hogy szólásszabadság van, a száját senkinek nem lehet befogni,

ezért nem léptünk fel ezekkel a szurkolókkal szemben. Ha a Fradi biztonsági szolgálatának a tagja nem megy át a hazai szektorhoz, akkor nem alakul ki ez az egész konfliktus. Nem értem, mit keresett ott” – mondta Haba.