Fellebbezne a Google a rekordösszegű büntetés ellen

Fotó: WDnet Agency

-

750 milliárd forintra büntették a Google-t, mert előrébb helyezte a Google Shopot, mint más boltokat. A cég fellebbezne a döntés ellen.


2,42 milliárd euró, azaz 750 milliárd forint fizetésére kötelezte a Google-t az Európai Bizottság, mert törvényt sértett azzal, hogy a találatai között előbb találhattuk meg a Google Shopot, mint más cégek ajánlatait.
A Google nem ért egyet az EB döntésével. Elemezni fogják a döntést, és elgondolkodnak azon, fellebbezzenek-e - mondta Kent Walker, a Google alelnöke.
Az uniós trösztellenes szabályok szerint egy keresőnek tilos a saját kereskedelmi szolgáltatásait előrébb helyezni másokénál - mondta Margethre Vestager uniós versenyjogi biztos. Az Európai Bizottság azt is elmondta, hogy a Google-nek 90 napja van átalakítani ezt a rendszert, különben további büntetésekre számíthat.
Az Európai Bizottság eddigi legnagyobb büntetést az Intel processzorgyártó kapta, de az övék sem haladta meg sokkal az 1 milliárd eurót. Nemrég a Facebook is kapott egy büntetést a bizottságtól, mert korábbi állításaik ellenére mégis összekapcsolta a saját felhasználóit a WhatsApp használókkal. Nekik 110 millió eurót kellett fizetniük.