Felkészül: szeptember

Fotó: MTI / Varga György

-

Csak két napot kell valahogy kibírni, hogy az időjárás újra nyárra emlékeztessen.


Hétfő hajnalban az ország déli és keleti tájain sokfelé várható eső, zápor, zivatar – ígéri a Köpönyeg. A keleti területeken felhőszakadások is lesznek. Napközben északnyugat felől csökken a felhőzet, de a középső és a keleti tájakon egészen estig számíthatunk csapadékra - eleinte még több helyen kiadós mennyiségű csapadék várható, majd fokozatosan gyengül az intenzitás. Sokfelé lesz erős, a nyugati és a középső tájakon viharos az ÉNy-i szél. Erős hidegfronti hatás lesz. Rosszak lesznek a közlekedés feltételei: nyugaton az erős oldalszél, keleten a vízátfolyások és a csökkenő látástávolság miatt kell óvatosabban vezetni. A tartósan esős északkeleten csak 14 és 20, máshol 21 és 26 fok között alakul a hőmérséklet csúcsértéke.

Kedden fokozatosan mindenhol felszakadozik a felhőzet, és naposra fordul az idő. A kezdetben még viharos lökésekkel kísért északi szél délutánra mérséklődik. 25 fok körüli értékeket mérhetünk.
Szerdán ragyogó napsütésre van kilátás, esetleg északkeleten fordul elő zápor. 25 és 30 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.