Figyelem! Felnőtteknek szóló tartalom.

Elmúltam 18 éves, Belépek. Még nem vagyok 18 éves.

Felkavaró videót tettek közzé a tunéziai merényletről

Fotó: AFP / FETHI BELAID

-

A videón a túszszabadítás és a meggyilkolt merénylők is láthatóak.


A tunéziai belügyminisztérium egy felvételt tett közzé Facebook-oldalán, amelyet a kommandósok rögzítettek a Bardo múzeum elleni március 18-ai terrortámadáskor – vette észre a hvg.hu.


A legelején az látható, ahogy a kommandósok a kocsiban készülődnek, majd az is, hogyan kísérték ki a túszokat a múzeumból, köztük egy lábon lőtt nőt, akinek az egyik fegyveres azt hajtogatja angolul: „ne aggódjon, ne aggódjon”.

A túszok kiszabadítása után az hallható, hogy a kamerás egyre közelebb kerül a terroristák és a kommandósok közötti lövöldözéshez. Egyszerre csak nagy üdvrivalgás indul a rendfenntartók között, ekkor lőhették le a két terroristát. Akinek a holtestét is megmutatja a videó, így tényleg csak erős idegzetűek nézzék meg az alábbi felvételt.عملية تدخل الفوج الوطني لمجابهة الإرهاب في أحداث متحف باردو

Posted by Ministère de l'Intérieur - Tunisie on 2015. március 26.

A terrortámadást az Iszlám Állam vállalta magára. A múzeumban a két merénylő egy biztonsági őrt, egy rendőrt és 17 turistát ölt meg. A terroristáknak volt egy társuk, aki segítette őket, ő még jelenleg is szökésben van.