Feljelentették az ETO-t a focisták, hogy eligazolhassanak

Forrás: VS.hu/Zagyi Tibor

-

Több játékos már élt is a jogi lehetőségeivel, így a válogatott Lipták Zoltán is.


A brókerbotrányban érintett Tarsoly Csaba cége csődöt jelentett, az Audi kiszállt a csapat támogatásából, a focisták pedig hoppon maradtak. Ezért, hogy eligazolhassanak beperelték a győri klubot, mert elmaradt a fizetéseik kifizetése. Ha jogerősen is megszűnik a szerződésük, akkor pedig ingyen igazolhatóvá vállnak.


Így került új csapatához, a Diósgyőrhöz a válogatott védője, Lipták Zoltán is – írta a Blikk. A labdarúgó átigazolásának bejelentése után úgy nyilatkozott:


Örülök, hogy a DVTK labdarúgója lehetek. Azért nem lehetett hivatalosan bejelenteni eddig az átigazolást, mert most szűnt meg a szerződésem az ETO-val. Mivel több hónapja tartozott nekünk, a Hivatásos Labdarúgók Szövetségének segítségével feljelentettük klubunkat, amely nem fellebbezett, s a kontraktus így semmissé vált. A hét elején járt le a határidő, így most már valóban diósgyőri játékosnak mondhatom magam.

Nem csak Lipták, mások is eligazoltak már a csapatból: Marko Dinjar, Pogacsics Krisztián a Puskás Akadémiához, Windecker József (22) az Újpestbe, Lang Ádám Videotonba tart, Pátkai Máté pedig már alá is írt Fehérvárra.


Az átigazolásokkal és a klubok és a játékosok értékével foglalkozó transfermarkt.de, 9,1 millió euróra (2,82 milliárd forintra) taksálja a Győr játékoskeretét, erre csaphatnak le most a rivális klubok.