Feljelentik a Duna-parti holokauszt-emlékműbe köpő jobbikost

-

Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselő egy négy évvel ezelőtti e-mailben dicsekedett tettével. A DK szerint a legfőbb ügyésznek hivatalból kell eljárnia.


A Debreceni Zsidó Hitközség (DZSH) elnöke, Horovitz Tamás közösség elleni uszítás, valamint a nemzetiszocialista- kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása miatt jelentette fel Kulcsár Gergelyt.

Kulcsár egy, a Demokratikus Koalícióhoz került, négy évvel ezelőtti e-mail miatt bukott le. A levél szerint Kulcsár beleköpött a fővárosi Duna-parton található, a holokauszt áldozatainak emléket állító vascipők egyikébe. A mailben volt egy fénykép is, amelyen a vascipők mellett guggoló, a jobb keze hüvelykujját felfelé tartó politikus látható. Az e-mail szövege szerint a fotó akkor készült, amikor Kulcsár „egy kis feltöltődésre” vágyott, és meglátogatta a Duna-parton „a képen látható vidám helyet”. A levelet a képviselő a nyilasok „Kitartás!" köszöntésével zárta. A Jobbik elítélte a történteket, de nem lép semmit.


Horovitz Tamásnak nem ez az első feljelentése: korábban egy másik jobbikos debreceni képviselőt is beperelt holokauszttagadásért. A per március 26-án kezdődik a debreceni bíróságon.