Feljelentették a Végrehajtói Kamara mellé kirendelt miniszteri biztost

-


Az atv.hu értesülése szerint magánokirat-hamisítás és hivatali visszaélés miatt feljelentették Szekér Juditot, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara mellé kirendelt miniszteri biztost. A feljelentésben az áll, hogy a biztos „befolyásolni akarta” az április 24-ére összehívott kamarai közgyűlést, amellyel „üzlettársait és az általa preferált jelölteket akarta jogtalan előnyhöz juttatni”. A feljelentő szerint ehhez Szekér felkért egy ügyvédet, „hogy a kamarai választáson jelenjen meg, és annak kimenetelét akképp befolyásolja, hogy az általa preferált jelölteket válassza meg a közgyűlés”.


A feljelentés szerint „Szekér Judit iratokat adott át felhatalmazás nélkül” az ügyvéd irodája részére, valamint a „meghatalmazásokra Schmidt Zoltán nevét hamisította az aláíráshoz”. Az atv.hu egy hangfelvételre is hivatkozik, amelyen Schmidt Zoltán állítólag azt mondja, hogy a szerződéseket nem látta, azok tartalmát nem ismerte, és az aláírások nem tőle származnak.

Hogy a feljelentést ki tette, az atv.hu cikkéből nem derül ki, de a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara közleményben határolódott el a feljelentéstől, és kijelentették, hogy a kamara „az igazságügyi kormányzattal, valamint dr. Szekér Judit miniszteri biztossal továbbra is folyamatos együttműködésre és kommunikációra törekszik, amelyre irányuló szándékát ezúton is visszavonhatatlanul kinyilvánítja”.

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője azt közölte az atv.hu-val, hogy megkapták a feljelentést, és vizsgálják annak tartalmát. Először azt vizsgálják, hogy a hatáskörükbe tartozik-e a döntés, ha igen, akkor három napon belül kell dönteniük arról, hogy nyomozást vagy feljelentéskiegészítést rendelnek el, vagy elutasítják a feljelentést.

A miniszteri biztost tavaly év végén nevezték ki a végrehajtói kamara élére, mert állítólag sok panasz érkezett a végrehajtásokkal kapcsolatban, és a kormány úgy vélte, a kamara nem úgy működik, ahogy kellene. Hiába tartott április 24-én közgyűlést a kamara, és választottak új elnökséget, mint azt mi is megírtuk, a kormány át fogja alakítani a kamarát.