Feljelentést tett a KEHI az ETO Park beruházás miatt

-

Feljelentést tett a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal a Magyar Fejlesztési Bank által az ETO Park beruházáshoz nyújtott hitel miatt - hangzott el szerdán az M1-en.


A televízió értesülései szerint a KEHI a Nemzeti Nyomozóirodánál tett feljelentést hűtlen kezelés miatt, és kérte a büntetőeljárás lefolytatását. „A vagyon-visszaszerzési eljárásban a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta a nyomozó hatóság” - mondta a fővárosi főügyész az M1 aktuális csatornának a múlt hétfőn.


Ibolya Tibor elmondta, hogy március 11-én rendelték el a nyomozást, aznap négy helyen tartottak házkutatást, amelynek eredményeként lefoglaltak körülbelül tízezer oldalnyi nyomtatott szöveget és körülbelül 800 gigabyte-nyi elektronikus adatot. „Ennek az óriási mennyiségű adatnak az áttekintéséhez idő kellett” - hangsúlyozta a főügyész.

Arra a kérdésre, hogy ennyi idő, két hét elég lehetett-e a vagyon kimenekítésére offshore cégeken keresztül, azt válaszolta, hogy „objektíven nem volt olyan helyzetben" Tarsoly Csaba, hogy vagyont tudjon kimenekíteni.