Feljelentést tesznek Hadházyék a szekszárdi mutyigyanús ügyekben

Forrás: VS.hu/Zagyi Tibor

-

Korábban a trafiküggyel robbantott Hadházy Ákos volt fideszes politikus, most pedig Szekszárdon tárt a nyilvánosság elé mutyigyanús tanterem-felújításokat.


Jogászok is átnézték a Hadházy Ákos által korábban feltárt mutyigyanús ügyeket (ezekről itt írtunk korábban), így a volt fideszes politikus szerint készen áll a feljelentés hivatali visszaélés miatt – számolt be róla az LMP-be távozott szekszárdi önkormányzati képviselő Schmuck Erzsébettel tartott mai sajtótájékoztatóján. Kedden meg is tehetik ezt. A politikus szerint a Zuschlag-üggyel párhuzamba lehet állítani ezeket a visszaéléseket, mivel ott is alibiszervezeteket hoztak létre. Csak itt többmilliárdos tételről van szó – tette hozzá.


Mint mondta, érdekes például, miért nyíregyházi céget hívnak Szekszárdra, illetve hogy miért ugyanazon céghármasok vesznek részt más városok pályázatain is. Hozzátette: az egyiknek 2012-ben még 4 milliós forgalma volt, most már 300 milliós. Kiemelte a Commitment Zrt.-t és a Humán Aspektus Kft.-t, mint akik érintettek a furcsa pályázatokban. A hálózatiságot hangsúlyozta a politikus: volt, ahol két különböző pályázónak a telephelye is megegyezett.

Hadházy kifejtette: nem azért nem jó, ha az uniós pénzeket így hasznosítják, mert más uniós adófizetők nem fognak tisztelni minket, hanem mert ennyi pénzből több tantermet is fel lehetett volna újítani. Hadházyék felszólították Lázár Jánost, hogy vizsgálja ki a kifizetéseket.