Feljelentést tesz az Emmi a corvinusos kamulevél miatt

Fotó: VS.hu / Zsidai Péter

-

Az Emmi egyik főosztályvezetőjének nevével került fel a netre egy levél a Corvinus feldarabolásáról, ez hamisítvány - közölte a tárca.


A közlemény szerint a hamisított levélben a főosztályvezető utasításokat adott a Budapesti Corvinus Egyetem rektori hivatalának az intémény feldarabolásával kapcsolatban. A kamu levelet a köznevelési főosztály vezetőjének nevével jelent meg, ő azonban semmilyen utasítást nem adhatott és nem is adott felsőoktatási intézménynek.


A minisztérium szerint a hamisítvánnyal feszültséget akartak kelteni. A VS.hu írt arról először, hogy a Corvinus Budai Campusának napjai meg vannak számlálva, információink szerint a kertészettudományi, élelmiszer-tudományi, tájépítészeti kart leválasztják. Forrásaink szerint az állam több ingatlant eladna, a pénzt a Budai Vár rekonstrukciójára költenék. Utóbbit a Miniszterelnökség cáfolta.

A Corvinus hivatalosan nem tud az átalakításról, a rektor reméli, hogy nem lesz belőle semmi. A Corvinus megmentéséért online petícióval is küzdenek, azt egy nap alatt több mint 11 ezren írták alá.

A VS.hu egyébként talált egy aktuális levelet, amit a főosztályvezető küldött, elképzelhető, hogy ezt a levelet hamisították meg.