Feljelentést tesz a DK elbocsátott volt képviselőjelöltje miatt

-

A Demokratikus Koalíció hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelentést tesz az ügyészségen és az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál, miután egyik volt miskolci képviselőjelöltjének az októberi választás után nem hosszabbították meg a szerződését az őt addig foglalkoztató önkormányzati cégnél. A cég közleménye szerint nem foglalkoznak a dolgozók politikai szerepvállalásával.


A párt szóvivője, Gréczy Zsolt szerint hangfelvételük van arról, hogy a férfit azért küldték el, mert a DK színeiben indult az önkormányzati választáson. A párt követeli az önkormányzattól, hogy a korábban a közmunkások munkavezetőjeként dolgozó Zaveczki Tibort azonnal helyezzék vissza az állásába.


A párt szóvivője azt mondta, Zaveczki felvette a beszélgetése egy részét az osztályvezetővel. Ebből - az állítólagos beszélgetésből - Gréczy Zsolt a következőket idézte: „Azzal követtem el a hibát, hogy én ki is nyilvánítottam, hogy ellenzéki vagyok? - Nyilván ez is számít, ez egyértelmű. Nem vagy hülye, tehát ez egyértelmű. - Ha nem indultam volna ellenzéki színekben, hanem fideszes színekben vagy egyáltalán nem indultam volna, akkor én maradhattam volna? - Szerintem igen". Zaveczki azt állította: az osztályvezető azt is mondta neki, miután ellenzéki színekben indult, nem kívánatos a személye az önkormányzati cégnél.


A 444.hu szerint Miskolcon már lefolytatták a vizsgálatot, azt írták, sem a város, sem a Miskolc Holding Zrt. nem foglalkozik az alkalmazottak politikai szerepvállalásával.


Mondjuk kicsit benézték: a Miskolc Holding Zrt. szerint „az állítólagos hangfelvétel nem támasztja alá Zaveczki állítását, mert ő azt mondta, az osztályvezető asszonnyal beszélgetett, a portál által nyilvánosságra hozott felvételen két férfi szerepel.” A megfejtés: a lap eltorzította az osztályvezető hangját. Bár a miskolci cég szerint a vizsgálaton kiderült, egyetlen tisztviselő sem folytatott ilyen beszélgetést Zaveczkivel.