Juhász szerint az Orbán-bányán keresztül is csorog a pénz Mészárostól

Fotó: VS.hu / Mudra László

-

Juhász Péter azért fordult az ügyészséghez, mert szerinte nem csak a hatvanpusztai majorságért fizet a felcsúti milliárdos érthetetlen okból az Orbán családnak.


Az Együtt - Korszakváltók Pártja politikusa azt gyanítja, hogy hűtlen kezelés, költségvetési csalás, színlelt szerződés és vesztegetés is történt abban az ügyletben, amelyet még tavaly tárt fel a Magyar Narancs. A cikk szerint Mészáros Lőrinc úgy vette meg Orbán Viktor kormányfő édesapjának a bányáját, hogy 20 évig még a miniszterelnök apja élhet a bányászati jogokkal. Tehát a felcsúti polgármester egy tökéletesen értéktelen területért fizetett pénzt Orbán Győzőnek.

Az ellenzéki politikus feljelentést tett, és kérte, hogy vegyék zár alá a bányát.


Hűtlen kezelés, költségvetési csalás, vesztegetés, színlelt szerződés.Ezen bűncselekmények gyanúja vetődik fel, amikor...

Közzétette: Juhász Péter – 2016. március 8.

Juhász Péter azt feltételezi, hogy mindezt nem ingyen teszi Mészáros Lőrinc, hanem valamiért cserébe. „Pláne, hogy maga Mészáros nyilatkozta, hogy a meggazdagodását a jóistennek és Orbán Viktornak köszönheti. Mi ez, ha nem a vesztegetés maga?” – teszi fel a kérdést a politikus.


A napokban kapott sajtóvisszhangot az a Ferenczi Krisztina tényfeltáró könyvében már évekkel ezelőtt megjelent információ, hogy az Orbán Győző cégének tulajdonában lévő hatvanpusztai majorságot Mészáros Lőrinc bérli – állítólag a mezőgazdasági gépeinek a tárolására, de évek óta senki sem látott ott traktort, csupán az látszik, hogy az Orbán család elkezdte felújítani a 13 hektáros ingatlant.

Mészáros Lőrinc az elmúlt években milliárdos üzleteket és támogatásokat köszönhetett különböző kormányzati döntéseknek, számtalan közbeszerzési pályázaton nyert, állami földeket bérelt, majd vásárolt, és Orbán Viktor kedvenc sportjában, a fociban is terjeszkedik.