Felfüggesztettet kapott a rendőrre támadó menekült

Fotó: MTI / Sóki Tamás

-

A Szombathelyi Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt bíróság elé állította azt a szír férfit, aki a szombathelyi vasútállomáson bántalmazta a jogszerűen intézkedő rendőrt.


A vád szerint a vádlott, aki kedden érkezett Szombathelyre a menekülteket szállító vonattal, a megérkezés után több társával együtt leszállt a szerelvényről, majd futni kezdett – áll az ügyészség közleményében.

A rendőrök szolgálati kocsival érték utol és visszavitték a vonathoz, de a felszállás közben a férfi hirtelen megfordult és mellkason rúgta a vele szemben álló rendőrt.

A vádlottat a Szombathelyi Nyomozó Ügyészség őrizetbe vette, majd szerdán bíróság elé állította. A Szombathelyi Járásbíróság ítéletében a tényállást a váddal egyezően állapította meg, és a vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt 1 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette, továbbá 2 év időtartamra kiutasította Magyarországról. Az ítélet jogerős.