Felfüggesztettet kapott a mentőket meglopó férfi

Fotó: MTI/MTVA / Mihádák Zoltán – képünk illusztráció

-

Augusztus elején nyúlt be egy szolgálatban lévő mentőkocsiba egy GPS-ért, gyorsított eljárásban ítélték el.


Augusztus 7-én az Országos Mentőszolgálat munkatársai segélyhívásra érkeztek a XXIII. kerület egyik ingatlanjához, ahol leparkoltak a mentőautóval, majd a beteg segítségére siettek. A mentőautó központi zárja azonban nem működött megfelelően, ezért a jármű lezárásakor a vezető felőli ajtó nem záródott be.

A vád szerint a 28 éves férfi – mialatt a mentőápolók a beteg újraélesztésén fáradoztak – a mentőautóból kiemelt egy GPS-készüléket és egy rádiókészülék-töltőt. Mindezt végignézte egy szemtanú, aki számon kérte rajta a lopást, a férfi ekkor elmenekült.


A fővárosi főügyészhelyettes, Szoboszlai Barna elmondta: a vád szerint a férfi 2015 nyarán több különböző, vagyon elleni bűncselekményt követett el Budapest XX. és XXI. kerületében. A férfit pénteken gyorsított eljárásban bíróság elé állították.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. kerületi bíróság a 28 éves férfit 8 hónap fogházbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett.