Felfüggesztették az áldozatok keresését Nepálban

Forrás: Wikimedia

-

A rossz idő miatt egyelőre nem keresik tovább azokat a hegymászókat, hegyi vezetőket és helyi lakosokat a Langtang-völgyben, akiket az áprilisi 7.8-as földrengés keltette hegycsuszamlás és lavina temetett maga alá, jelentették be a hatóságok.


Folyamatosan újabb lavinák indulnak a hegyekről, a keresés ezért életveszélyessé vált a mentőcsapatok és a katonák számára.
A Langtang-völgyben 20 holttestet találtak meg pénteken, ezzel 120-ra emelkedett az ottani áldozatok száma. Két testet hiába találtak meg, rögtön újra betemette egy lavina.
A megtalált 9 külföldi áldozat holttestét Katmanduba szállították.
Egyelőre senki sem tudja, hogy hány ember tartózkodott a hegymászók által kedvelt területen a földrengés idején, de a helyiek szerint még mindig legalább 180 ember lehet a hó alatt.

A Langtang-völgy 60 kilométerre északra fekszik a fővárostól, Katmandutól, és még mindig több nehezen megközelíthető település van ott, ahová nem jutottak el a mentőcsapatok.
A helyi hatóságok folytatják a keresést, ha az idő kitisztul, és megszűnik a napi lavinaveszély, számolt be róla a Reuters hírügynökség.


A Langtang-völgy egyik 23 éves brit áldozata