Felfüggesztette párttagságát az offshore botrány MSZP-s szereplője

Fotó: MTI / Komka Péter

-

Az MSZP egykori pénztárnoka lépett először, amikor kiderült, hogy a feleségének köze van panamai adóparadicsomban bejegyzett cégekhez. Az Index értesülése szerint Boldvai László elismerte a nyilvánosságra került információkat Tóbiás József pártelnöknek.


Boldvai László feleségének, Konti Csillának 2012 novemberében került a tulajdonába egy Szamoa szigetére bejegyzett offshore cég, amivel a gimnáziumi tanárnő egy bankszámlához is hozzájutott az egyik svájci banknál.

A panamai adóparadicsom iratait átböngésző Direkt36 újságírója két héttel ezelőtt felhívta Boldvai Lászlót azzal, hogy a felesége külföldi üzleti tevékenységéről szeretnék kérdezni. Boldvai először azt közölte, hogy nem tud róla, hogy feleségének lenne ilyen érdekeltsége, majd amikor szembesítették a szamoai céggel, Boldvai csak annyit mondott: „hát akkor biztosan így van”.

Az Index most úgy értesült, hogy a volt parlamenti képviselő, aki még most is a Nógrád megyei önkormányzati közgyűlés tagja és a szocialisták nógrádi vezetője, immár elismerte érintettségét, ezért felfüggesztette párttagságát, és ezzel távozik tisztségeiből is. Pedig több pártközeli forrás is úgy tudta, hogy Boldvai lászló éppen a közelmúltban kapott ismét megbízást arra, hogy intézze az MSZP pénzügyeit.