Felesleges hisztériakeltés a magyar-románra?

Fotó: AFP / DANIEL MIHAILESCU

-

Legalább hat órán keresztül nem működött az az online rendszer, amelyen keresztül jegyeket lehet vásárolni a Magyarország-Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőre.


A jegyeket hétfőn 10 órakor kezdték el árulni, de már előtte összeomlott az MLSZ honlapja és a meccsjegy.mlsz.hu jegyértékesítő oldal is. Előbbit viszonylag gyorsan sikerült rendbe tenni, utóbbi oldal azonban hétfőn 15 óra után még mindig hibaüzenetet dobott fel. Közel hat órával az összeomlás után ezt a hibát is kijavították.

A Magyar Labdarúgó Szövetség ezúton kér elnézést a Magyarország-Románia Eb-selejtezőre interneten jegyet vásárolni szándékozó azon szurkolóktól, akik az online rendszert támogató szerver akadozása miatt, jelenleg nem tudnak jegyhez jutni. Az MLSZ partnere, a Ticket Express - melyet a szövetség jó időben, a rendszer alapos tesztelésére kért –, egy órával az értékesítés kezdete előtt, 9 órakor a várt terhelés 15-szörösét mérte” – írta ki Facebook-oldalára az MLSZ.


A bukaresti román-magyarra könnyebben lehetett jegyet venni


A hírhez számos komment érkezett, és a szurkolók egyre türelmetlenebbek voltak. „A Magyar Labdarúgó Szövetség ezúton elnézést kérhetne a bukaresti vendégszektor 3000 magyarjától, amiért az itthoni mérkőzésre való bejutást lehetetlenné tette” – írta egy drukker, aki hiába próbált meg jegyhez jutni.

A jegyirodákban is ugyanez volt a helyzet, nem csak az online felületen, ezt egy kommentelő így fogalmazta meg: „Itt szopunk a jegyirodában két órája! Ugyanaz van.” Egy másik szurkolónak három óra alatt sem sikerült jegyet vennie. „Mi a Symánál álltunk sorba három órán keresztül, de mögöttünk a sor hatalmas lett. Ja, és plusz poén, ha nincs klubkártyád, akkor csak magadnak vehetsz a helyszínen, másnak nem. Vittem ismerősök személyigazolványát (névre szóló jegy), nem adtak jegyet.” Egy „szerencsés” drukker azonban négy óra húsz perc alatt hozzájutott a belépőhöz.

Van, aki szerinte felesleges volt a hisztériakeltés az MLSZ részéről a jegyárusítás előtt. „Kár volt a hisztériát kelteni, hogy csak minden tizedik ember fog jegyhez jutni. Ha csak simán egyszer elmondják, hogy hétfőn indul a jegyvásárlás és nem naponta 20-szor mondogatják, ugyanúgy eljutott volna ahhoz, akit érdekel, de talán kisebb lett volna az érdeklődés.”


A magyar válogatott szeptember 4-én a Groupama Arénában fogadja a selejtezőcsoportot vezető románokat, akik három ponttal előzik meg a harmadik helyen álló magyarokat, így nem csoda, hogy hatalmas az érdeklődés a mérkőzés iránt. Az MLSZ közlése szerint hétfőn 14 óráig így is 5029 jegy talált gazdára, a telt ház pedig szinte garantált.