Felelősségre vonják a répászsömle-gate felelősét

Fotó: Getty Images/iStockphoto / Nomadsoul1 / Getty Images/iStockphoto / Nomadsoul1

-

Ön is aggódott, miért kapnak margarinos zsemlét egyetlen karika répával uzsonnára Dunakeszin az első osztályosok? Dióssi Csaba polgármester személyesen egyeztetett a „szolgáltató vezetőjével”. Lesz felelősségre vonás is!


A „miért kaptak az elsősök répás zsemlét?”-ügy kivizsgálásáról jegyzőkönyv is született, ezt Facebook-oldalán tette közzé Dióssi Csaba, Dunakeszi fideszes polgármestere. Eszerint „dietetikai szempontból” semmi gond nincs azzal, hogy zöldséggel dúsított vajkrémet használnak tízórai vagy uzsonna készítésekor. Leszögezik ugyanakkor, hogy szeptember elsejétől tovább nő majd a zöldségfelhasználás. A „zöldségkrémes szendvics” a szolgáltató szerint viszont problémás, mivel

„az említett szendvics helyes elkészítési módja, amit minden más városi konyha betartott, az, hogy a sárgarépa reszelt állapotba (sic!) kerül a vajkrémbe bekeverésre”.
A jegyzőkönyv szerint az alkalmazott ettől eltért, hogy aki nem szereti a sárgarépát, anélkül is meg tudja enni a szendvicset.
Ráadásul kifelejtette az „anyagkiszabatban szereplő” pritamin paprikát is!
A Dióssi Csaba polgármester, Radvánszki Edit HSZK-vezető és Tátrai István üzemeltetési igazgató által szignózott jegyzőkönyv szerint
„a mulasztás elkövetéséért, (sic!) személyre szóló felelősségre vonás történt”.
A nyelvtani hibáktól hemzsegő jegyzőkönyvet itt tudja elolvasni. A répászsömle-gate-et tegnap robbantotta ki az Index.


Így nézett ki a répás szendvics!

Na de hol a pritamin paprika?