Felavatták a Nemzet Homokozóját

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete nyílt levélben kérte a Nemzeti Pedagóguskar közgyűlésének résztvevőit, hogy utasítsák el a kódexet.


Felavatják a „nemzet homokozóját” és a „kormányzati játszóházat” – ígérte az Emberi Erőforrásuk Minisztériuma elé hirdetett sajtótájékoztatójának meghívójában Mendrey László, aki a minisztérium Szalay utcai épületének kapujára ki is ragasztott egy feliratot: Nemzeti Homokozó.

A PDSZ elnöke ismertette levelét, melyben azt kérte a pedagóguskar közgyűlésén részt vevő pedagógus „sorstársaktól”, hogy ne legyenek „póráz” a mindenkori kormányzat kezében, s ne rakjanak „szájkosarat” a saját fejükre.Mendrey szerint a megalkotói által legnagyobb jóindulattal létrehozott etikai kódex a pedagógustársadalom heves ellenérzéseit váltotta ki. Az ennek hatására történt módosítások ugyan tompít(hat)nak a leginkább kifogásolt passzusokon, a kódex egészének tartalmát, szellemiségét, megítélését azonban nem módosítják.Cikkünket a kódexről itt találja! Érdemes elolvasnia.