Felakasztotta magát a dél-koreai kompról kimentett tanár

Fotó: AFP / Jung Yeon-Je

-

Huszonnyolcra emelkedett a dél-koreai kompbaleset halálos áldozatainak száma, 270 embert pedig eltűntként tartanak nyilván. Öngyilkos lett az iskola igazgatóhelyettese, aki a kompon utazó diákokat kísérte.


Az 52 éves tanárt az első túlélők között mentették ki, írja a CNN. Egy övvel a nyaka körül lógott egy fáról, nem messze onnan, ahol a kompon utazó, eltűntként nyilvántartott diákok hozzátartozói táboroznak. A CNN rendőrségi forrásra hivatkozva azt írja, hogy a férfi öngyilkos lett. A balesetet szenvedett komp megközelítését, ezáltal a mentést a heves szél és az erős hullámzás nehezíti. A mentés közelében tartózkodó amerikai haditengerészet egyik századosa úgy nyilatkozott, maga az elmerült hajótest sem áll szilárdan a vízben. A CNN tudósítása szerint a tragédia oka még mindig ismeretlen. Már korábban kiderült, hogy a katasztrófa pillanatában nem a kapitány, hanem a harmadik tiszt irányította a kompot. Egyes feltételezések szerint a hajó a baleset előtt irányt változtatott, de úgy tűnik, nem ütközhetett sziklának.


A mentőalakulatok reflektorok fényénél az éjjel is kutattak az esetleges túlélők után, de az erős áramlatok és a zavaros víz akadályozták a búvárok munkáját A mentőalakulatok reflektorok fényénél az éjjel is kutattak az esetleges túlélők után, de az erős áramlatok és a zavaros víz akadályozták a búvárok munkáját