Feladta magát Nancy gyilkosa

Forrás: police.hu

-

A Cink kérdésére a rendőrség megerősítette, hogy Kínában bejelentkezett a hatóságoknál a magyar prostituáltgyilkosság kínai gyanúsítottja. A haláleset után az a pletyka terjedt el, hogy a lánynak politikusok is ügyfelei voltak, sőt egyikükről, egy családos férfiről felvételt is készített telefonjával.


A Cink úgy értesült, hogy feladta magát, de a nemzetközi körözés ellenére a kínai rendőrség elengedte azt a férfit, akit az Akácfa utcai prostituált meggyilkolásával gyanúsítanak.

Az újság kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy emberölés elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Utóbb azonban egy kínai állampolgár került a rendőrség látókörébe, aki viszont a bűncselekményt követően elhagyta Magyarországot. Ezért május 19-én európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A nyomozókat ezt követően értesítették a kínai hatóságok, hogy a férfi Kínában feladta magát. A BRFK azonban további részletekkel nem szolgált. Így egyelőre nem világos, hogy a férfi, Yao Gaopeng vajon őrizetbe került, vagy egyszerűen kisétált az ajtón. A férfi mindenesetre továbbra is ott van az Interpol körözési listáján.