Félórás autós üldözés után kapták el a szabálytalankodó sofőrt

-


A Soproni Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy 33 éves soproni lakos ellen – írja a police.hu.

A férfi szerda délelőtt haladt autójával a 85-ös számú főútvonalon Kapuvár irányából Sopron felé. A fertődi rendőrök látták, hogy a sofőr az előzni tilos tábla ellenére záróvonalat átlépve előzött, majd több autót fékezésre kényszerített. A rendőrök karjelzéssel megállásra intették az autóst, aki először lassított, majd egy hirtelen kormánymozdulattal kikerülte az egyenruhásokat.

A járőrök az autót szirénázva követni kezdték, a sofőr ezt figyelmen kívül hagyva Fertőszentmiklós, majd Petőháza belterületére hajtott. A jelzőtáblák utasításai, valamint a forgalomirányító fényjelző készülékek tilos jelzései ellenére folytatta útját, és nem reagált a rendőrök felszólításaira.

A járőrök fél óra elteltével Fertőszentmiklós belterületén ellenőrizték a szabálysértőt. Az autót átvizsgálták, a vezetőülés mellől egy teleszkópos botot foglaltak le. A férfit a rendőrkapitányságra előállították, és közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása, illetve jogszerű rendőrségi intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek ellene.