Fél óra alatt elintézte a magyar válogatott a litvánokat

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

A magyar labdarúgó-válogatott pénteken simán, 4-0-ra legyőzte a litván csapatot a debreceni Nagyerdei Stadionban rendezett barátságos mérkőzésen.


Dárdai Pál szövetségi kapitány csapata Stieber Zoltán első nemzeti együttesben szerzett góljával került előnybe a 15. percben, majd a következő negyedórában sorrendben Dzsudzsák Balázs, Nikolics Nemanja és Priskin Tamás is eredményes volt, így a szünetig eldőlt a meccs.


A két együttes ötödször találkozott egymással, a magyarok mostani sikerükkel megőrizték veretlenségüket a litvánokkal szemben.

Dárdai Pál újoncot avatott Szolnoki Roland személyében a tapogatózó játékkal kezdődő mérkőzésen. Az első percekben a védelem ugyan bizonytalankodott, de nem alakult ki belőle komolyabb litván helyzet. Tíz perc elteltével magához ragadta a kezdeményezést a magyar válogatott, amely második helyzetét Stieber révén gólra váltotta. A hazai együttes lendületben maradt és Dzsudzsák Balázs távoli szabadrúgásból elért gólja után – ahol nagyot hibázott a litván kapus – megzavarodott a vendégcsapat. Ezt kihasználva előbb Nikolics lőtt szépségdíjas gólt, majd Dzsudzsák harcosságával szerzett labdát és hozta helyzetbe Priskint, aki nem hibázott. A szünetig hátralévő időben rendezte sorait a litván válogatott.

A folytatásra „sort cserélt” Dárdai Pál, azaz mind a hat lehetőségét kihasználta. Továbbra is a magyarok irányították a játékot, de már nem diktáltak akkora tempót, így gólhelyzet is kevesebb adódott. Ahogy telt az idő, úgy egyre inkább leült a meccs, többnyire unalmas mezőnyjáték zajlott a pályán. A hajrában a litvánok futballoztak veszélyesebben, de szépíteniük nem sikerült, mivel Király kétszer is bravúrral védett.


Hasznos mérkőzés volt, és szép gólokat szereztünk. A második félidőre visszaestünk, de ez nem gond, hat csere volt a szünetben, érthető, hogy a játékosok kiestek a ritmusból. Talán a végén még egy gól kellett volna, hogy igazán tökéletes meccset zárjunk, a legfontosabb, hogy nem kaptunk gólt

– értékelt Dárdai Pál szövetségi kapitány.

A magyarok jövő hét szombaton Finnországban játszanak Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést.


Magyarország-Litvánia 4-0 (4-0)


gólszerzők: Stieber (15.), Dzsudzsák (20.), Nikolics (29.), Priskin (30.)
sárga lap: Tőzsér (43.)


Magyarország:
Dibusz (Király, a szünetben) - Szolnoki, Fiola (Szélesi, a szünetben), Lang, Forró (Leandro, a szünetben) - Stieber (Varga R., a szünetben), Simon Á., Tőzsér, Dzsudzsák - Nikolics (Szalai, a szünetben), Priskin (Németh K., a szünetben)

Litvánia:
Klevinskas - Andriuskevicius (Kijanskas, 76.), Klimavicius, Mikuckis (Freidgeimas, a szünetben), Vaitkunas - Kazlauskas (Luksa, a szünetben), Panka, Chvedukas (Kuklys, 72.), Cesnauskis - Sirgedas (Slivka, 58.), Matulevicius (Spalvis, 62.)