Fél éve van kómában Jules Bianchi

Fotó: Getty Images / Mark Thompson

-

A tavalyi Japán Nagydíjon balesetet szenvedett francia pilóta nem tért magához, az orvosai csak annyit tudnak tenni, hogy várnak. Egykori csapata a Twitteren emlékezett rá.


Pontosan hat hónappal ezelőtt szenvedett balesetet a Japán Nagydíjon a Marussia francia pilótája. Jules Bianchi állapotáról időről időre közleményt ad ki a családja, de ezekből nem lehet jelentős változásra következtetni. Legutóbb a múlt hónapban adtak hírt arról, hogy az állapota stabil, de még mindig kómában van, és nem mutatkoznak nála a javulás jelei.

A 25 éves Jules Bianchit közvetlenül a baleset után Japánban ápolták, később átszállították egy nizzai kórházba, és jelenleg is ott fekszik kómában. Az édesapja a Gezetto dello Sportnak arról beszélt, hogy amíg Jules kómában van, az orvosok sem tudnak mást tenni, mint várni. „Talán felébred, talán nem. Én azért azt hiszem, hogy fel fog ébredni, hiszen nem hiába harcolt velünk az életéért egészen mostanáig” – mondta a lapnak Philippe Bianchi.Jules Bianchi tavaly október 5-én a Japán Nagydíj 43. körében veszítette el a kontrollt az autója felett. Az esőtől csúszós pályán kisodródott, és nekiütközött annak a darus kocsinak, amelyik épp az egy körrel korábban balesetet szenvedett Adrian Sutil autóját vitte le a pályáról. A csapat két nappal később megerősítette, hogy a francia versenyzőnek súlyos agysérülése van, és a baleset óta nem nyerte vissza az eszméletét.

Bianchi 2013-ban mutatkozott be a Forma–1-ben, a Marussiával a 15. helyet szerezte meg az első nagydíján Ausztráliában. A saját és a csapata első pontját a 2014-es Monacói Nagydíjon szerezte.


Bianchit próbálják ellátni szuzukai balesete után