Fél év múlva lámpa lehet a Füredi úti „halálzebránál”

Fotó: MTI/Nagy Lajos, képünk illusztráció

A hétvégén szörnyethalt egy ötvenes éveiben járó férfi, miközben megpróbált átkelni a zebrán. A BKK most lámpát telepítene.


Bár a gyalogátkelőhelyet a bútoráruház mellett szabályosan jelölték ki, több halálos baleset is történt, ezért már korábban kezdeményezték a közlekedési lámpa telepítését – írta közleményében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV. A BKK jelenleg a kivitelezés előkészítését végzi, a lámpákat 2014 második félévében telepíti, addig az autósokat és a gyalogosokat is arra kéri, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a gyalogátkelőhelynél.


Szombaton a 144-es busz a zebrán gázolt halálra egy idős férfit. A BKK ezzel kapcsolatban hétfői közleményében azt írta, a busz járművezetője gyakorlott, csaknem húszéves tapasztalattal, jármű- és helyismerettel rendelkezik, és komolyabb balesete még soha nem volt. Az Indexnek egy szemtanú úgy számolt be az esetről, hogy a férfit elsodorta a busz, majd nagyjából tíz méteren át tolta maga előtt. Járókelők a helyszínen megpróbálták ellátni, de mire negyedóra után kiértek a mentők, már meghalt. Az Országos Mentőszolgálat beszámolója szerint a férfi 50-60 közötti lehetett. Két hete, ugyanennél a gyalogátkelőnél egy autós gázolt halálra egy középkorú férfit.