Fél Délkelet-Európa lefagyott

Fotó: MTI/EPA / Michael Reynolds

-

Szinte mindenhol helyreállt az áramszolgáltatás Magyarországon. Viszont járhatatlanok az utak Románia délkeleti részén, sok településen nincs áram.


Szombaton dél körül már csak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Komlódtótfalun dolgoztak a szakemberek az áramszolgáltatás helyreállításán – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.
Mukics Dániel felidézte, délelőtt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében még mintegy 2400 fogyasztónál nem volt áram.

A Fejér megyei Enyingen, ahol több mint háromezer embert érintett a kimaradás, tíz óra körül állt helyre a szolgáltatás – tette hozzá.


Viszont továbbra is járhatatlanok az utak, akadozik a vasúti közlekedés Románia délkeleti megyéiben szombaton, miután előző nap hóvihar sújtotta a térséget. A térség 113 településén már több mint 24 órája nincs áram. A vasúti közlekedést sem sikerült még helyreállítani Románia délkeleti részén, ahol több mint ötven járatot töröltek szombaton. A Bukarest–Konstanca-vasútvonalon azonban megindult a forgalom: a hótorlaszok által elzárt kikötővárosnak egyelőre ez az egyedüli közlekedési kapcsolata a külvilággal.