Fehérváron is buliztak a krakkói hősök

Fotó: Vs.hu / Kozma Zsuzsi

-

A vasárnapi, budapesti ünnepség – képek itt, szöveg itt – után Székesfehérváron is találkoztak a drukkerekkel a krakkói divízió I/A világbajnokságon feljutott magyar jégkorong-válogatott tagjai. Köztük Frank Banham is, aki térdműtétjét követően ment el a Városháza erkélyén (is) tartott rendezvényre.


Elkezdődött a fieszta a Városház téren! Az erkély újra benépesült :)

Posted by Sapa Fehérvár AV19 on Monday, April 27, 2015

Ilyen sokan vagyunk. :)

Posted by Sapa Fehérvár AV19 on Monday, April 27, 2015

Franki sérült térddel is állja a drukkerek rohamait. ;)

Posted by Sapa Fehérvár AV19 on Monday, April 27, 2015

És a fieszta még mindig tart :)

Posted by Sapa Fehérvár AV19 on Monday, April 27, 2015

A városháza előtti teret megtöltve mintegy háromezer szurkoló ünnepelte a Krakkóban A-csoportba jutott magyar jégkorong-válogatott tagjait és a szakvezetőket. A színpadra egyesével szólított játékosok közül Rajna Miklós, Kóger Dániel és Sofron István mellett a torna előtt honosított két kanadai játékos, Andrew Sarauer és Frank Banham kapta a legnagyobb tapsot és ovációt.

Ocskay Gábor, a Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója az MTI kérdésére elmondta: a válogatott megérdemelte a feljutást, mert a torna minden percében megdolgozott érte. Reményét fejezte ki, hogy a mostani sikert követően „az eddigi zötyögős útról” letérhetnek a magyar klubok, amelyeknek felnőtt csapatai szinte kivétel nélkül komoly anyagi gondokkal küzdenek, miközben életben maradásukhoz százmilliós nagyságrendű támogatások elegendőek lennének.

Jelezte, kevés a komoly nemzetközi esemény megrendezésére is alkalmas pálya Magyarországon, és bízik benne, hogy Székesfehérváron hamarosan elkezdődhet a multifunkciós aréna megépítése. Az osztrák bajnokságban is szereplő Fehérvár AV19-ről elmondta: fontos tényező lehet külföldi játékosok szerződtetésekor az A csoportos tagság, de az igazi előrelépéshez komoly anyagi források is kellenek, ami Krakkó után talán valóság lesz.

A magyarok szombaton Krakkóban 2008 után másodszor kerültek fel az elitbe, amelynek vb-jét jövő májusban rendezik Szentpéterváron és Moszkvában.