Fehér sün az internet új állatsztárja

Fotó: sarrah_hedgehog / Instagram / sarrah_hedgehog / Instagram

-

Ismerkedjenek meg Sarrah-val, a fehér sünivel, akinek saját Instagramja van. Aztán mesélünk még két híres sündisznóról, valamint egy rakat celebmacskáról és -kutyáról.


Az Instagram minden héten bemutat egy olyan profilt, amelyet érdemes lehet követni, ezúttal Sarrah-t, a sündisznót ajánlották a felhasználók figyelmébe. Sarrah egyszerre két dolog miatt akasztja ki a cukiságmérőt: egyrészt azért, mert vannak porontyai – és mint tudjuk, szinte minden állatgyerek aranyos –, másrészt mindannyian fehérek.Sarrah ugyanis egy fehérhasú sün, amely főként különböző afrikai országokban elterjedt. Főhősünk ugyanakkor nem Afrikából, hanem az ázsiai Malajziából indul a világhírnév felé. Nincs is egyedül, hiszen porontyai is vele tartanak: jelenleg három kölyke van, miután négy utódjából egy elhunyt. Néha Sarrah pasija, Edd is feltűnik, a posztokban pedig a kis család mindennapjairól esik szó. Meg kép.Sün-sztárok

Nem Sarrah az első sün, amelyik bekerül a hírekbe. Darcy például a legismertebb Insta-süni elnevezést kapta tavaly a Bored Pandától. A japán „repülő” süninek 411 ezer követője van az Instagramon, könyvben is kiadták kalandjait. Posztjai viszont nem fognak gyarapodni, mivel Darcy már az örök avarmezőket bújja rovarok után kutatva. Néhány nappal ezelőtt pedig a Daily Mail mesélt Biddyről, az utazgató sünmalacról, amelynek szintén 400K+ követője van Instagramon.


Biddy a Cinco de Mayo-t ünnepli


A nagyobb állatok gazdáinak is feltűnési viszketegsége van

Állatból sztár – egyre gyakoribb a közösségi média uralta interneten. A legmenőbb arc kétségtelenül Grumpy Cat, amelynek 5,7 millió rajongója van a Facebookon. Szintén sajátos pofázmányának köszönheti népszerűségét Waffles, a macsek (313 ezer rajongó). Macskákból rengeteg van a neten, az egyik legmenőbb közülük Cooper, a fotográfus cica (441 ezer rajongó), amelyiknek a nyakába akasztott fényképezőgépe afféle GoPro-ként készít pillanatképeket az állat mindennapjairól. Aztán ott van még Sam, a szemöldökös macsek, amelyiknek Facebookon 530 ezer, Instagramon 138 ezer követője van. Az egyik legelső netes állatsztár is macska volt: Sockamillion 2007 óta tweetel, 1,3 millió követője van. Két kutyát is kénytelenek vagyunk bemutatni, ráadásul mindkettejüknek van magyar vonatkozása. Egyikük Beast, Mark Zuckerberg magyar pulija, amelynek közel 1,9 millió lájkolója van. Aztán ott van a magyar internet jelenlegi legnagyobb állatcelebje, véleményvezére és vizsladiktátora, Demény, a kötsög, a maga 24 ezer rajongójával.