Fegyverviselésre biztatja diákjait egy amerikai egyetem rektora

-

A virginiai Liberty University rektora azt mondta a diákoknak, hogy hordjanak magukkal rejtett fegyvert az egyetem területén, hogy reagálni tudjanak egy esetleges fegyveres támadásra. „Így végezni tudunk a muszlimokkal még az előtt, hogy besétálnának” – mondta.


„Adjunk nekik leckét, ha valaha felbukkannának”, tette hozzá Jerry Falwell Jr., aki szerint „ha több jó ember kapna rejtett fegyverviselési engedélyt, végezni tudnánk azokkal a muszlim terroristákkal”. A rejtett fegyverviselési engedély arra jogosítja birtokosát, hogy a lőfegyvert a ruhája alatt vagy becsomagolva, mások számára észrevehetetlenül hordja magával.

A rektor azt nyilatkozta az AP hírügynökségnek, hogy Syed Farookra, és feleségére, Tashfeen Malikra gondolt, arra a házaspárra, akik szerdán 14 embert lőttek agyon egy kaliforniai karácsonyi partin. Egy másik interjúban Farrel elmondta, hogy a közelmúlt támadásai után elhatározta, hogy fegyvert fog hordani magánál.

„Sok jó muszlim is van, sok jó, mérsékelt muszlim”, tette hozzá, de ettől függetlenül kijelentette, hogy az egyetemet fel kell készíteni arra, hogy egyre több tömegmészárlás történik.

A virginiai Liberty University egy keresztény magánegyetem, ahol mintegy 14 000 diák tanul. Jerry Farwell Jr. pedig a 2007-ben elhunyt baptista fundamentalista prédikátor, Jerry Farwell fia.