Fegyveresek őrzik a párizsi vízellátó helyeket

-

A párizsi hatóságok attól tartanak, hogy a terroristák vegyi fegyvereket vetnek be, ezért őriztetni kezdték a Párizs vízellátását biztosító helyeket. Egy párizsi kórházból ismeretlenek vegyvédelmi és biológiai veszélyek elleni ruhákat loptak el – írja a Telegraph.


A lap szerint vegyszereket is találtak a rendőrök abban a molenbeeki lakásban Belgiumban, ahol a támadásokat feltehetően kitervelték és előkészítették.

A Le Párisien már korábban megírta, hogy az Eau de Paris, a francia főváros vízellátását biztosító vállalat néhány alkalmazott kivételével megtiltotta a belépést a hat legérzékenyebbnek számító helyre. A víztározókat kerítés és különleges érzékelők védik. A fertőzés elleni védekezéshez megnövelték az ivóvízhez adagolt klór mennyiségét is.

A szigorúbb biztonsági intézkedések bevezetése után jelentések érkeztek arról, hogy vagy egy tucat védőruha hiányzik a párizsi Necker Kórházból. A ruházatot olyan esetekre tervezték, amikor viselőiknek erősen fertőző vírussal, például ebolával kell érintkezniük. Eltűntek védőcsizmák, kesztyűk és maszkok is.

A kórház szerint a felszerelések eltűnését szerdán fedezték fel.

A francia titkosszolgálat úgy gondolja, hogy az Iszlám Állam képes mustárgáz előállítására.