Fegyveresek foglaltak el egy kormányzati épületet Oregonban

-


Fegyveresek foglaltak el szombat este egy vadvédelmi központot az Egyesült Államok északnyugati részén fekvő Oregon szövetségi államban. Az esetről az MTI számolt be.

A vezetőjük a The Oregonian című helyi lapnak telefonon elmondta, hogy így akarják kifejezni szolidaritásukat két barátjukkal, akiknek hétfőn börtönbe kellene vonulniuk. "Azt tervezzük, hogy évekig itt maradunk" - mondta a csoport vezetője. Azt is közölte: nem áll szándékukban bárkit is bántani, de abban az esetben nem zárják ki az erőszakot, ha a rendőrség megpróbálná visszafoglalni a központot.

Az épületet azt követően foglalták el, hogy a közeli Burns városban rokonszenvtüntetés volt egy apa és fia mellett. Dwight Hammon farmernek és fiának vissza kell mennie a börtönbe, mert gyújtogatásért kiszabott büntetésüket súlyosbította a bíróság. Hammondékat 2012-ben ítélték el, mert közterületet gyújtottak fel, hogy megvédjék a farmjukat a fenyegető erdőtűztől. Akkor egy év szabadságvesztést kaptak, ezt le is töltötték, ám a szövetségi ügyészek szigorítást kértek.