Fegyveres támadás volt Isztambulban

-

A kormánypárti Yeni Safak és Yeni Akit napilapok isztambuli szerkesztőségei ellen követték el a merényletet - jelentette csütörtökön az Anadolu török állami hírügynökség.


A Yeni Safak épülete a város Bayrampasa nevű kerületében található az európai oldalon. Itt öt maszkot viselő személy sörétes puskákkal tüzet nyitott a szerkesztőségre, valamint Molotov-koktélokat hajított a bejárathoz. Amikor a biztonsági szolgálat észrevette a támadókat, azok elmenekültek. A robbanás miatt keletkezett tüzet a biztonságiak tűzoltó készülékekkel eloltották.


A helyszínre érkező rendőrök és tűzoltók átvizsgálták a környéket. Az épület előtt egy táskában további Molotov-koktélokat és egy öngyújtót találtak.

Ezzel egy időben a Yeni Akit című napilap kücükcekmecei szerkesztősége ellen is hasonló támadást hajtottak végre. Ott az elkövetők az épület mögötti autóparkolóban lévő járműveket is megrongálták.

A rendőrség mindkét helyszínen széles körű biztonsági óvintézkedéseket vezetett be. Áldozatokról nincs információ.

Törökországban korábban is volt már rá példa, hogy sajtóorgánum szerkesztősége ellen intéztek támadást. Tavaly szeptemberben a Hürriyet című ellenzéki napilap isztambuli és ankarai épületeit kővel dobálták meg tüntetők.