Álomdöntő lesz Wimbledonban

Fotó: Getty Images / Julian Finney

-

A Murrayt legyőző Federer elsőként lehet nyolcszoros férfi bajnok, de ehhez a címvédő és világelső Djokovicnak is lesz egy-két szava. Megismétlődik a tavalyi döntő.


A hétszeres győztes Roger Federer a tizedik fináléjára készülhet a wimbledoni nyílt teniszbajnokságon, miután a pénteki második elődöntőben legyőzte a hazai közönség előtt szereplő Andy Murrayt.

Az első szettben a 17-szeres Grand Slam-győztes svájci 6:5-ös vezetésnél vette el riválisa adogatását, majd a másodikban 5:4-nél fogadóként négy játszmalabdát is elpuskázott, ez a gém - melyben hétszer volt egyenlő az állás - 15 percig tartott. A 33 éves sztár 6:5-nél aztán már élt a lehetőséggel, és 1 óra 40 perc elteltével kétszettes előnyre tett szert.

A harmadik felvonásban is a végén jött a Federer-brék, az egész tornán mindössze egy szettet vesztett játékos 2 óra 9 perc után ünnepelhetett. A londoni GS-tornán vívott mind a tíz elődöntőjét megnyerte, s a verseny történetében ő lehet az első nyolcszoros férfi bajnok.

Federer a vasárnapi döntőben – ahogy tavaly is –a címvédő és világelső szerb Novak Djokoviccsal találkozik, aki a francia Richard Gasquet-t búcsúztatta három szettben, 2 óra 25 perc alatt, és sorozatban harmadik fináléjára készülhet .

Djokovics (szerb.) - Gasquet (francia) 7:6 (7-2), 6:4, 6:4
Federer (svájci) - Murray (brit) 7:5, 7:5, 6:4