Federer Nadal oldalán szeretne párost játszani

Fotó: Getty Images / Julian Finney

-

Roger Federer reméli, hogy a szeptemberi Laver Kupa elnevezésű teniszversenyen régi riválisa, Rafael Nadal oldalán játszhat páros mérkőzést.


A golfozók Ryder Kupájának mintájára életre hívott tornán - melyen Európa legjobbjai csapnak majd össze a világ többi részéről érkező játékosokkal - az idei Australian Open két finalistája, az ottani győzelmével immár 18-szoros Grand Slam-győztes Roger Federer, és régi riválisa, a 14-szeres GS-bajnok Rafael Nadal lesznek a legnagyobb nevek. Ezúttal azonban nem egymás ellen, hanem egy csapatban küzdhetnek majd az európaiak sikeréért.


"Imádnám, ha Rafával párosozhatnék, már csak azért is, mert annyira különleges a rivalizálásunk. Bár papíron Európa lesz az esélyes, ennek ellenére nagyon kemény meccsekre számítok" - mondta a 35 éves svájci klasszis Prágában, a Laver Kupa helyszínén tartott népszerűsítő eseményen.

A Laver Kupán mindkét csapatban hat-hat teniszező kap helyet, négy az aktuális forma és eredmények alapján, kettő pedig a kapitányok meghívására. A szeptember 22-24-én rendezendő tornán minden nap három egyes- és egy páros mérkőzést rendeznek majd. A két csapat összeállítását az augusztus 28. és szeptember 10. közötti US Open után hozzák nyilvánosságra, a szövetségi kapitány Björn Borg, illetve John McEnroe lesz.