Federer legyőzte Djokovicsot

Fotó: Getty Images / Getty Images

Roger Federer két szettben legyőzte Novak Djokovicsot a 2,89 millió euró (887 millió forint) összdíjazású monte-carlói salakpályás férfi tenisztorna elődöntőjében.


A 17-szeres Grand Slam-bajnok 1 óra 14 perc alatt búcsúztatta a címvédő szerbet, és 18-16-ra vezet kettejük külön párharcában. A legelső meccsüket éppen Monacóban vívták még 2006-ban. A találkozó után a csuklóját fájlaló, kötéssel játszó Djokovics közölte: „Egy ideig nem tudok teniszezni, még nem tudom, meddig.”
Federer három elbukott finálé mellett még sosem nyert Monacóban, ellenfele a vasárnapi döntőben honfitársa, az Australian Openen címvédő Stanislas Wawrinka lesz. Ellene 13-1-es győzelmi mérlege van, ám az egyetlen Wawrinka-siker éppen Monte-Carlóban született 2009-ben. A legutóbbi svájci tornadöntőre 2000-ben került sor Marseille-ben, ezen Marc Rosset legyőzte Federert. „Akkor teljesen összetörtem, és azt gondoltam, hogy sosem nyerek meg egy tornát sem” – emlékezett vissza Federer, aki azóta 78 trófeát gyűjtött be. Monte-Carlo, elődöntők: Federer (svájci, 4.) – Djokovic (szerb, 2.) 7:5, 6:2 Wawrinka (svájci, 3.) – Ferrer (spanyol, 6.) 6:1, 7:6 (7-3)