Federer három év után legyőzheti Nadalt

Fotó: AFP / FABRICE COFFRINI

-

A svájci menő magabiztosan, a spanyol kemény meccsen jutott döntőbe a bázeli tenisztornán.


Összejött a Federer-Nadal döntő a bázeli tenisztornán. Előbb a harmadik kiemelt spanyol győzte le Richard Gasquet-t, két szoros játszmában. Az első szettben 4-4 után vezetett először Nadal, aki a másodikban 5-4-es Gasquet-vezetésnél jött vissza brékhátrányból. Gasquet két kettős hibát ütött, dekoncentrálttá vált az ominózus játékban, majd a rövidítésben még 1-4-ről fordított 6-4-re, de csak azért, hogy innen bukja a szakaszt, így a meccset is. Jellemző a találkozó keménységére, hogy több mint két órán át húzódott a két szett.

Nadal győzelme azt is jelenti, hogy Gasquet helyett David Ferrer, valamint Nisikori Kej lesz az ATP-vb nyolcas mezőnyének hetedik és nyolcadik tagja (a többi hat: Novak Djokovic, Andy Murray, Roger Federer, Stan Wawrinka, Tomas Berdych és Nadal).

Federer kevesebb, mint egy óra alatt legyőzhette volna Jack Sockot, de a második szettben 5:3-nál nem tudta hozni az adogatását. Különösebben nem zavartatta magát a következő játékban sem, ám azután már nem hibázta el a szervagémjét, így jöhet a Federer-Nadal klasszikus a vasárnapi döntőben.Nadal 23-10-re vezet a két veterán menő párharcában. Legutóbb közel két éve, 2014 januárjában az AusOpenen találkoztak, akkor Nadal nyert, ahogy a legutóbbi öt meccsen is. Federer 2012-ben, Indian Wellsben verte meg legutóbb Nadalt. Talán vasárnap, jobb formában, műanyag borításon, hazai pályán.


Bázel, elődöntők:
Federer (svájci, 1.)-Sock (amerikai) 6:3, 6:4
Nadal (spanyol, 3.)-Gasquet (francia, 5.) 6:4, 7:6 (9-7)