Február első hete évszakot vált

Fotó: MTI Zrt. Fotószerkesztőség / BARBARA GINDL

-

Tél helyett tavasz lesz, helyenként 17 fokos csúcshőmérséklettel.


Pénteken késő délutánig erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Szórványosan számíthatunk esőre, szitálásra, sőt a hajnali, reggeli órákban ónos eső is lehet! Mérsékelt lesz a változó irányú szél. Reggel 0, délután +7 fok körül alakul a hőmérséklet. Gyenge hidegfronti hatás valószínű – jelzi előre a köpönyeg.hu.

Szombaton hajnalban nagy területen képződik sűrű köd. A párásság több helyen napközben is megmarad, de lesznek napos tájak is. A napsütötte részeken +10 fok is lehet, a borús vidékeken csak +1, +4 fok lesz a maximális érték.

Vasárnap erősen felhős időre van kilátás, és többfelé várható eső, záporeső. A nyugati, északnyugati szél sokfelé megerősödik, néhol viharossá is fokozódik. Kora tavasziasan enyhe idő lesz: 5 és 15 fok között alakulhat a délutáni órák hőmérséklete.

Hétfőn eleinte folytatódik a borongós, szeles, de továbbra is igen enyhe időjárás. A délutáni órákban csökken a felhőzet, a korábbi eső megszűnik és több helyen kisüt a nap. 10-17 fok közötti értékeket mérhetünk. A szél délnyugatira fordul és megélénkül.

Kedden párás, foltokban ködös lesz a reggel. A párafoltok feloszlása után eleinte lehet kevés napsütés, majd egyre vastagabb felhők sodródnak hazánk térsége fölé. Estétől már gyenge eső is előfordulhat. 12 fok körüli enyheség ígérkezik.