Fazekas maradhat a vidékfejlesztési miniszter

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt / MTI / Czeglédi Zsolt

-

Fazekas Sándor maradhat a vidékfejlesztési tárca élén, miután Orbán Viktor miniszterelnök felkérte, hogy továbbra is töltse be a miniszteri posztot.


Az agrárszektor.hu értesülése szerint Orbán csütörtökön kérte fel Fazekast. A portál úgy tudja, a minisztérium vezetésében sem lesznek jelentős változások. Annak ellenére, hogy a tárca élére mások is aspiráltak, Fazekas azért maradhat a helyén, mert fölényesen nyerte meg karcagi egyéni választókerületét. A minisztérium államtitkárai szintén hozták a győzelmet egyéniben. Az agrárszektor.hu szerint mindez hozzájárult ahhoz, hogy a vidékfejlesztési tárcánál vélhetően nem lesz változás. Ráadásul a Fidesz agrárpolitikusai előkelő helyen szerepeltek a párt országos listáján.


Kik kerültek szóba?

A Vidékfejlesztési Minisztérium élére korábban szóba került Kósa Lajos debreceni polgármester neve. A Fidesz ügyvezető elnöke állítólag kormányzati pozíciót szeretett volna. Felmerült Győrffy Balázs, a Magosz alelnöke és az agrárkamara elnöke is. Miniszterségre aspirált egyes hírek szerint Budai Gyula, a tárca parlamenti államtitkára - róla olyan hír is napvilágot látott, hogy távozik a minisztériumból. A többi miniszterről ebben a cikkünkben írtunk.