Fazekas 1700 kilométert bicajozik, Hende egy hónapig pihen

Fotó: MTI / Kollányi Péter

-

A Bors kiderítette, melyik miniszter hova ment vagy megy nyaralni.


A Bors az összes minisztert megkereste, mennyi időre és hova mennek vagy mentek nyaralni. Ezek szerint a legszorgalmasabb Pintér Sándor belügyminiszter, aki ebben az évben még egy napot sem vett ki, hogy elmenjen pihenni. Azt nem árulta el, hogy később tervez-e nyaralást.


A szabadság időtartamát három miniszter sem árulta el: Balog Zoltán emberi erőforrások miniszter, Trócsányi László igazságügyi miniszter, és Szijjártó Péter külügyminiszter. Balogról csak annyi derült ki, hogy néhány napot a hazai vizek mellett tölt el, a Balatonnál, a Dunánál és a Tiszánál.

Trócsányi László „párnapos” szabadságról írt, amit külföldi városnézéssel és tóparti pihenéssel tölt.

Szijjártó Péter Törökországban és a Balaton-felvidéken tölti szabadságát családjával és barátaival.

A legaktívabb nyaralást Fazekas Mihály fölművelésügyi miniszter választotta, ő 1700 kilométer tesz meg egy kéthetes biciklitúra keretében, ami Karcagról indult és célja Koppenhága. Eddig 1100 kilométert tettek meg kísérő autó nélkül, alkalmanként sátorban alszanak.

A honvédelmi tárca vezetője, Hende Csaba pedig az, aki a legtöbb szabadságát kivette a nyáron. Igaz, július 17-től augusztus 16-ig tartó szabadsága alatt csak néhány napot töltött külföldi pihenéssel, mivel közben a magyar–szerb határon készülő határzár építését felügyeli.

Orbán Viktorról lehet tudni, hogy Horvátországban töltötte el szabadságát, Lázár Jánosról viszont nem számolt be a lap összeállítása.