Farage Magyarországot is kiléptetné az EU-ból

Fotó: citizenside / CITIZENSIDE/Paul Alfred-Henri

-

Szívesen találkozna Orbán Viktorral, Magyarország pedig jobban tenné, ha követné a britek példáját, mert csak az EU-n kívül válhat szuverén állammá – mondta a Brexit legismertebb szószólója.


Nigel Farage brit EP-képviselőt egyáltalán nem érdekli, hogy mit gondolnak róla az uniós intézményekben – írja a politikussal interjút készítő Magyar Idők. A lap azt kérdezte tőle, miért érezte fontosnak, hogy megvédje Orbán Viktort, amikor május elején az EP határozatot fogadott el Magyarországgal szemben.

”Ámulva néztem, ahogy ott ül az Európai Parlamentben, amelynek a tagjai szinte szétszedték. Úgy gondolom, hogy Orbán úr rendelkezik egy bizonyos érvkészlettel, amelyből még nem vonta le a megfelelő és logikus következtetéseket. A lényeg: Magyarország egy szuverén állam vagy az Európai Unió tagja” – mondta Farage. Szerinte a kettő nem működik egyszerre, és biztosra veszi, hogy a miniszterelnök valójában szívesen távozna az EU-ból.

Farage szerint ez hatalmas előnyöket jelentene. “Gondoljon csak bele: ezentúl maguk alkothatnák a törvényeiket, maguk rendelkezhetnének a külkapcsolataikról, vagy teljes ellenőrzést gyakorolhatnának a határaik felett. A kérdés lényege az identitás, hogy egy ország mennyire ragaszkodik az értékeihez és a kultúrájához” – mondta az EP-képviselő.

Farage szerint Magyarország nem lehet demokratikus és független ország, amíg az EU tagja, és az ország feladta függetlenségét. Szerinte “Orbán úr hiába küzd folyamatosan: amint elérné az áttörést, visszavesz a lendületből. Egyszerűen nem győzhet Brüsszellel szemben.”