Fára mászva élte túl a tigristámadást egy holland turista Nepálban

Fotó: AFP / AHMAD AL-RUBAYE / AFP / AHMAD AL-RUBAYE

-

A 33 éves mérnök nepáli segítője megsebesült, amikor magára vonta a tigris figyelmét.


Gerard Van Laar január óta túrázik az országban. A vadállat akkor támadt rá, amikor segítőjével a Bardia Nemzeti Parkban túrázott szombaton – írja az AP híre alapján az MTI.

"Hirtelen ordítást és morgást hallottam: teljes sebességgel rohant felénk egy tigris" - mesélte a férfi az AP hírügynökségnek telefonon. A turista úgy menekült meg, hogy sikerült felmásznia egy fára, kísérője azonban megsebesült, amikor elfutott, hogy magára vonja a ragadozó figyelmét.

A tigris mégis visszatért és elkezdett körözni a fa körül, amelyen Van Laar mintegy hat méter magasan rejtőzött el. Igyekezett tökéletesen észrevétlen maradni nagyjából két órán át, ekkor érkezett vissza többedmagával Krisna, a turista nepáli idegenvezetője. Kiabálással és botokkal kergették el a tigrist. Krisnát egy napig tartották kórházban, a 33 éves holland férfinak azonban nem esett baja.

Bardia Nepál délnyugati részén terül el, a védett terület mintegy 70 tigrisnek ad otthont. A nemzeti park évente több ezer látogatót fogad, a tigristámadások ritkák.