A falusiak szerint nem volt anyagi gondja a trafikos lány gyilkosának

Fotó: MTI/MTVA / Varga György

-

A falubeliek értetlenül állnak az eset előtt. A rendőrség szerint 22 ezer forintért ölte meg a 20 éves sántosi férfi a kaposvári dohánybolt 20 éves alkalmazottját. Miután elvette a pénzt, többször is megszúrta a lányt, hogy ne tudja értesíteni a rendőrséget. Rázárta a bolt ajtaját is.


A brutális gyilkosság elkövetőjének lakóhelyén értetlenül állnak a történtek előtt - írta a Kapos.hu. A lapnak azt mondták, a fiú jóravaló családból származott a fiú, anyagi gondjai nem lehettek.

A lap megszólaltatott pár embert. Volt, aki szerint a gyerek csendes volt, nem állt szóba senkivel, köszönni sem mindig köszönt. Rosszat azonban nem hallott róla. A lapnak nyilatkozó nő annyit tudott, a fiú abbahagyta az iskolát, otthon segített a családnak. Egy férfi arról beszélt, szerinte a gyilkosság elkövetésekor „nem lehetett normális” a 20 éves fiú.


Beismerte

  • A rendőrség tájékoztatása szerint a gyanúsított részletes beismerő vallomást tett. Azt mondta, azért rabolta ki a trafikot, mert el akart költözni otthonról, új életet akart kezdeni. A bűncselekményre napok óta készült, kiválasztotta a kenyérvágókést, pólóból álarcot készített és elvette apja munkásruháját. Abba akart átöltözni, ha véres lesz a ruhája. A helyszínt véletlenszerűen választotta ki.

Miután a trafikból csak 22 ezer forintot tudott elvinni, és abból nem lehet új életet kezdeni, további trafikokat is ki akart rabolni, és arra készült, ha kell, ott is megöli az eladót. Több trafikhoz is elment, de voltak a boltban vagy álltak előtte, így azokat nem rabolta ki.

A rendőrség a férfi ellen eljárást indított különösen kegyetlen módon, előre kitervelten és nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását.