Falra másznak az indai szülők, hogy súgjanak a gyereknek

-

A puskázás komoly probléma az indiai iskolákban, azonban a napokban egészen új magaslatokba szökött – szó szerint. A keleti Bihar tartományban ugyanis a szülők még az iskola falára is felmásztak, hogy segítsenek a gyerekeiknek.


Videók és fotók tömegei lepték el az india netet, amin szülők halált megvető bátorsággal ostromolják meg az iskola ablakait, akár több emelet magasban is. A rendőrök tehetetlenül állva nézték a segítőkész pókembereket, bízva abban, hogy senki sem esik le a falról.A csalás és a puskázás megszokott jelenség India elmaradott részein, ahol a kevés álláslehetőség és főiskolai férőhely miatt hatalmas verseny alakul ki. Az életüket kockára tevő rokonok látványa, azonban még a helyieket is meglepte. Mióta Biharban puskázás ellenes törvényeket vezettek be, több tucat diákot rúgtak ki az iskolából, számos szülőt pedig még le is tartóztattak – írja a Washington Post.


Szakértők szerint a puskázás nagy arányú jelenléte pusztán a tünete az oktatási rendszer mélyre nyúló problémáinak. A gyenge iskolai infrastruktúra, a gyakori tanári hiányzások és a magolás erőltetése mind hozzájárulnak a harmatos teljesítményhez. Egy felmérés szerint az ötödikesek csupán 48 százaléka képes elolvasni a másodikos tankönyvet.

A helyi média szerint 500 gyereket dobtak ki a tesztről a hatóságok.