Fáklyával fejbe dobták, hétvégén már védhet Akinfejev

Fotó: AFP / SAVO PRELEVIC

-

Nincs veszélyben a hétvégi szereplése Igor Akinfejevnek, az orosz labdarúgó-válogatott kapusának, akit pénteken a Montenegróban rendezett Európa-bajnoki selejtezőn fejbe dobtak egy pirotechnikai eszközzel.


Viktor Onopko, az Akinfejevet foglalkoztató CSZKA Moszkva másodedzője elmondta, a hálóőr várhatóan kedden már klubtársaival együtt edzhet, a vasárnapi, Zenit elleni rangadón pedig újra a kapuba állhat. Akinfejevet a Podgoricában rendezett összecsapás első percében dobták fejbe, és az eset nyomán kórházba kellett szállítani. Emiatt 30 percig állt a játék.A második játékrész közepén az orosz együttes jutott büntetőhöz, melyet Vukasin Poleksic, a Pécs kapusa hárított, majd ezek után az oldalvonalnál a két csapat játékosai és stábtagjai összeverekedtek, miután újabb orosz játékost dobtak meg a nézőtérről. Az incidenst követően előbb az orosz, majd a hazai futballisták is bevonultak az öltözőbe, a hangosbemondón keresztül pedig arról tájékoztatták a nézőket, hogy a játékot nem folytatják. A Montenegrói Labdarúgó-szövetség főtitkára nem nyilatkozott hízelgően a meccs után:


Ezek az emberek az éneklik, »Szeretünk Montenegró«, a következő pillanatban pedig dobálni kezdik az ellenfelet, és minden adódó alkalommal inzultálják őket, ez egyenesen képmutatás. Úgy viselkedtünk, mint a barbárok, ez tragédia. Egyszerűen nem érdemeljük meg, hogy az ország, a válogatott ott legyen egy nagy nemzetközi tornán.

Momir Djurdjevac