Fagyoskodnak az emberek Salgótarjánban

-

Nincs távfűtés a város egy részén, pont ott, ahol idősek otthona is van. A megyei katasztrófavédelem takarókat és elektromos fűtőtesteket vitt az időseknek.


Nincs távfűtés Salgótarján egy részén, miután vasárnap délelőtt elromlott a vezeték a hőtermelő központban. A katasztrófavédelem szükség esetén melegedőhelyet nyit, a szolgáltató pedig dolgozik a hiba kijavításán - közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Angyal Eszter elmondta: Salgótarján belvárosában háromezer fogyasztó maradt fűtés nélkül. Délután a szolgáltatás részlegesen visszaállt a Pécskő, Meredek és Rákóczi út egy részén, azonban a Napsugár-lakótelepen és a Füleki úti idősek otthonában továbbra sincs fűtés. A szóvivő tájékoztatása szerint az idősek otthonában hetvenketten tartózkodnak, a Napsugár-lakótelepen mintegy százhúsz fogyasztóhely érintett.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság elektromos fűtőtesteket és takarókat vitt az időseknek, a lakótelepen távfűtés nélkül maradt lakosság ellátása érdekében pedig felkészült arra, hogy a melegedőhelyet nyisson, de ez - a lakásokban mért megfelelő hőfok miatt - egyelőre nem indokolt - mondta Angyal Eszter.