Fagyos mindenszentek jönnek

Fotó: MTI/EPA/DPA / JENS BÜTTNER

-

A hidegfrontot szerdán novemberi felmelegedés követi.


Vasárnap északnyugat felől főleg a Dunántúlon növekszik meg erősen a felhőzet. Kiterjedt csapadék nem lesz, de futó zápor kialakulhat. A szél sokfelé lesz erős, a középső tájakon viharos széllökések is lehetnek. Reggel 5, délután 13 fok körül alakulhat a hőmérséklet. Folytatódik a hidegfronti hatás – írja a köpönyeg.hu.

Hétfőn délnyugati és az északkeleti területeken gyakran lesz felhős az ég, és itt kisebb csapadék is előfordul. Az ország középső tájain sok napsütés várható, eső nem lesz. Délutánra mérséklődik a kezdetben még erős légmozgás. Reggel 0 és 5 fok között alakul a hőmérséklet, de a fagyzugos helyeken fagyni fog. Délutánra 8 és 11 fok közé melegszik a levegő.

Kedden, mindenszentek napján reggelre párássá válhat a levegő, és jócskán lehűl az idő: szinte országos fagy valószínű -6 és +2 fokos értékekkel. Napközben ragyogó napsütés ígérkezik, melyet fátyolfelhők zavarnak. A csúcsérték 10 fok körül alakul. Szerdán erősen megnövekszik a felhőzet, és délutántól egyre többfelé lehet eső, záporeső. A nyugatias szél megerősödik. 7 és 12, máshol már 13 és 18 fok közötti értékeket mérhetünk.