Fagyos hajnalok, napsütéses nappalok jönnek

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

Vasárnap még felhős idő várható, utána azonban hideg, száraz levegő érkezik, ami hajnali fagyot és szikrázóan napsütéses nappalokat hoz magával.


A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint vasárnap, a nap első felében erősen felhős lesz az ég, déltől már hosszabb időszakokra előbukkanhat a nap. Elszórtan számíthatunk záporokra. Az északkeleti szél egyre többfelé megerősödik, mellyel megkezdődik a hidegebb levegő beáramlása. A csúcshőmérséklet egyelőre még több helyen 10 fok felett alakul.

Hétfőn ragyogóan napos, tiszta időre van kilátás. Csapadékra kicsi az esély. Kissé mérséklődik az északkeleti szél, de még így is lesznek élénk lökések. Reggel 1 és 6, délután 5 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden, március 15-én eleinte folytatódik a napos idő, majd déltől egyre több felhő érkezik észak, északkelet felől. Délutántól elszórtan lehet zápor, északon hózápor is. Élénk marad a szél. A nappali felmelegedés tovább gyengül: 4 és 10 fok között várható a maximum – északkeleten lehet a leghidegebb.

Szerdán gyakran lesz erősen felhős az ég és elszórtan továbbra is lehet zápor, a hegyekben és északon akár hózápor. Reggel fagypont körül alakul a hőmérséklet, délután 7 és 11 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön jelentősen csökken a felhőzet és szikrázóan napos idő valószínű. Reggel továbbra is lehet gyenge fagy, délutánra már ismét 10 fok köré melegszik a levegő.