Fagyasztóládákban csempészte a cigarettát a körözött orgazda

Fotó: Dreamstime

-

Már korábban három évre börtönbe kellett volna vonulnia.


Hároméves gyermekével és élettársával együtt próbált elmenekülni a nyomozók elől az a körözés alatt álló férfi, akinek lakásán adózatlan cigarettát és illegális potencianövelő szert találtak – közölte a NAV Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense. A pénzügyi nyomozók egy nyíregyházi ingatlanon akartak házkutatást tartani, a bérlő azonban autóba ült, majd pánikszerűen menekülni kezdett – mondta Simon Béla. A férfi kocsiját egy zsákutcában hagyva megpróbált elfutni. A pénzügyi nyomozók végül elfogták.

A házkutatás során ötmillió forint értékű adózatlan cigarettát, csaknem hétszáz illegális potencianövelő zselét és mintegy hétmillió forintot foglaltak le. Az orgazda újonnan vásárolt fagyasztóládák szigetelőanyagának helyére rejtette a cigarettát és az eredetinek tűnő csomagolással leplezte a szállítmányt.

Az orgazda ellen csalás miatt elfogatóparancs volt érvényben, emiatt három évre kellett volna börtönbe vonulnia. A rendőrségnek átadott férfi orgazdaság és más bűncselekmények miatt további három év börtönbüntetésre számíthat.