Fábry Sándor: Pökhendi lett a Fidesz

Fotó: MTI/MTVA / Zih Zsolt / MTI/MTVA / Zih Zsolt

-

Fábry Sándor szerint a köztévé – ahol az ő műsora is fut – „ájult kormányfényezést” művel, miközben az elfogadható ellenzék hiánya pökhendivé tette Fideszt. Aki pedig a migránskérdést pártpolitikai célokra használja fel, az egy disznó – olvasható a Magyar Nemzetben megjelent interjúban.


A műsorvezető- humorista két állami csatornának is dolgozik – show-műsora a Dunán megy, és ő Rádiókabaré kreatív producere –, ennek ellenére meglehetősen kritikus hangot ütött meg az MTVA-val szemben.

„A köztelevízió által képviselt ájult kormányfényezés nem szimpatikus a nézőknek, és szerintem nem is hatékony” – mondta például, hozzátéve, hogy „persze az is elfogadhatatlan, hogy a balliberális oldal semmilyen eredményt nem hajlandó elismerni.”

Nem titkolta el azt sem, hogy amikor meg akarta hívni show-jába Puzsér Róbertet, a tévé vezetése hallani sem akart erről – „vélhetően a Magyar Nemzetbeli szerepvállalása miatt” –, bár egyébként nem szokta velük egyeztetni a vendégek listáját, nem is tudja, „Puzsért hogyan orrontották meg”.

A saját értékei reklámozásához ugyanakkor egyáltalán nincs érzéke az MTV-nek, gondolja Fábry. „A Munkaügyekből vagy a Hactionből én hívtam meg embereket, mert szeretem ezeket a műsorokat, és nagyszerű színészek játszanak bennük. Azt gondolom például, hogy a Munkaügyek messze jobb termék annál, mint ahányan nézik,


a köztévé egyszerűen képtelen megtanulni, mi fán terem a promóció.

Arra a felvetésre, hogy a Fidesznek a jelek szerint bejött a kerítés, hiszen hosszú idő után növelni tudta a népszerűségét, Fábry azt mondta:


Aki ezt a migránskérdést pártpolitikai célokra használja fel, az egy disznó.

Az igazi katasztrófának azonban azt tartja, hogy a kormánynak nincs elfogadható ellenzéke, és többen a parlamentben maradtak ahelyett, hogy a börtönbüntetésüket töltenék. „Ez a helyzet – mármint hogy nincs számba vehető ellenzék – pökhendivé tette a Fideszt” – jelentette ki Fábry.