F1-es vagánnyal bővül a Top Gear csapata

Fotó: AFP / AURELIA BAILLY

-

Eddie Jordan korábbi Forma–1-es csapattulaj is csatlakozik az autós tv-show megújuló csapatához.


Eddie Jordan, az egykori F1-es Jordan csapat névadó tulajdonosa várhatóan beszáll a Top Gear című tv-műsorba, Chris Evans és Matt LeBlanc mellé. A 67 éves dublini szaki 1990-ben alapította meg a csapatát, amely egészen 2005-ig működött, majd 2009-től hat éven át a BBC F1-es közvetítéseit vezette.


Jordan és Evans régóta barátok, így nem csoda, hogy hamarosan leszerződhet a BBC2-n futó, megújuló műsorral. Matt LeBlanc amerikai színészt a Jóbarátokból ismeri a világ, mint Joey Tribbianit.

Alkalmi jelleggel várhatóan az autóversenyző Sabine Schmitz, és az újságíró Chris Harris is felbukkan majd az adásokban.

Jordan 1970-ben kezdett gokartozni, amikor banktisztviselőként Jersey-ben dolgozott, majd miután visszatért Írországba, versenyezni kezdett. Miután számos balesete volt, inkább alapított egy csapatot 1980-ban, onnantól datálódik az autós pályafutása igazán sikeres szakasza. Jordan mindig kendőzetlenül elmondja a véleményét az F1 ügyeiről, ezért a legnépszerűbb bennfentesek egyike.

A Top Gear valószínűleg világ körüli „turnéra” indul, az első részt például Dél-Afrikában forgatják majd. A műsor megújítására Jeremy Clarkson menesztése miatt szükséges: a korábbi népszerű műsorvezetővel tavaly márciusban szakított a BBC, miután megütötte a műsor egyik producerét.